Αγ. Κωνσταντίνος και Ελένη
Ο ιερός ναός Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Ελένης είναι η κεντρική και μεγαλύτερη εκκλησία στο Τολό. Η ενορία λειτουργεί κάθε Κυριακή πρωί, σε όλες τις γιορτές της Ορθοδοξίας καθώς και μυστήρια γάμου, βάπτισης και κηδείας.Ο ναός αποπερατώθηκε το … αλλά εγκαινιάσθηκε με πανηγυρική τελετή το 2ήμερο 13-14.03.2014. Η αρχιτεκτονική είναι βασιλική με τρούλο και ο διάκοσμος πλούσιος σε αγιογραφίες τοίχου και εικόνες, πολλές από τις οποίες αποτελούν κειμήλια των ντόπιων οικογενειών φερμένες από την Κρήτη, ιδιαίτερη πατρίδα των Τολιανών.Μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής είναι το καμπαναριό στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

 

Αγία Κυριακή Τολού
Το περίφημο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στο Τολό είναι χτισμένο πάνω σε ένα πανέμορφο σημείο του λόφου και η απόστασή του από το κέντρο του Τολού είναι μόλις 5 λεπτά. ‘Εχει μια μαγευτική θέα προς τον κόλπο του Τολού, με τα νησάκια Ρόμβη και Κορωνήσι να δεσπόζουν, που κυριολεκτικά σού κόβει την ανάσα. Το πανέμορφο και ιδιαίτερα προσεγμένο εκκλησάκι αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για όσους αναζητούν έναν ρομαντικό χώρο να ενώσουν τις ζωές τους ή να πραγματοποιήσουν την βάπτιση του παιδιού τους. Υπάρχει οδική πρόσβαση και χώρος στάθμευσης αρκετών αυτοκινήτων γύρω από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

 

Κορωνήσι
Το τρίτο πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται απέναντι στο Τολό, με το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου τελούνται γάμοι και βαπτίσεις για τους ρομαντικούς.

 

Ρόμβη ή νησί της Αφροδίτης
H Ρόμβη ή νησί της Αφροδίτης: ΄Ενα από τα άλλα δύο νησιά που στολίζουν τον κόλπο του Τολού, όπου υπάρχουν τμήματα και τείχη ενός μεσαιωνικού κάστρου, καθώς και διάσπαρτα ενετικά ερείπια ναυστάθμου, άλλων κτιρίων και κατοικιών.

 

Λιμάνι Τολού
Το Τολό είναι ένα μικρό πρώην ψαροχώρι. Στην άκρη του χωριού βρίσκεται ένα ασφαλές λιμάνι, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για πολλές ψαρόβαρκες. Εκδρομικά σκάφη αναχωρούν για κρουαζιέρες με προορισμό την Ύδρα και τις Σπέτσες αλλά και τα μικρά νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα στον κόλπο του Τολού.
Πολύ χρήσιμη για τους ιδιοκτήτες σκαφών είναι και η ύπαρξη της γλίστρας, που δίνει τη δυνατότητα για ανέλκυση-καθέλκυση μικρών σκαφών στη θάλασσα.
Το ανοιχτό δημόσιο πάρκινγκ κοντά στο λιμάνι εξυπηρετεί αρκετούς από τους επισκέπτες του χωριού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ