Καστράκι

Τύπος παραλίας: Είναι μικρή σε μέγεθος με πετραδάκι και άμμο και βραχώδης στη δεξιά πλευρά της. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της πεντακάθαρα.
Τοποθεσία: Βρίσκεται πολύ κοντά στο Τολό, δίπλα από τα ερείπια της Αρχαίας Ασίνης.
Πρόσβαση: Μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία με τα πόδια από το Τολό ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.
Υποδομές: Καμία. Θα πρέπει να εφοδιαστείτε με ό,τιδήποτε νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. Υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης.

 

Κορωνήσι, Ρόμβη και Δασκαλιό

Μαγευτικές είναι οι παραλίες των απέναντι από το Τολό τριών βραχονησίδων. Είναι ιδανικά για τους λάτρεις της απομόνωσης, καθώς προσφέρουν γραφικούς κολπίσκους, για κολύμπι και ψάρεμα.
Πρόσβαση: Εκεί μπορείτε να φτάσετε με βάρκα, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό ή τζετ σκι και να απολαύσετε τις βουτιές σας το καλοκαίρι.
Υποδομές: Καμμία. Πρέπει να πάρετε μαζί σας ό,τιδήποτε νομίζετε ότι θα χρειαστείτε.
Με τα καραβάκια που επισκέπτεται κάποιος τα τρία αυτά νησιά, μπορεί να ταξιδέψει και στις παραλίες Πλάκα και Κονδύλι, οι οποίες απέχουν από το Τολό 2 και 4 χλμ αντίστοιχα.

 

Παραλία Τολού

Η παραλία του Τολού εκτείνεται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου ξεκινώντας από την οργανωμένη παραλία “Ψιλή Αμμος” και τελειώνοντας στο μικρό γραφικό λιμάνι του χωριού όπου θα δείτε πάντα δεμένα τα ψαροκάικα και διάφορα εκδρομικά σκάφη. Η τοποθεσία της παραλίας και των υποδομών της συνδυάζει ιδανικά την δυνατότητα για μπάνιο, χαλάρωση στην αμμουδιά και την απόλαυση ενός καφέ, ποτού ή φαγητού πολύ κοντά στο κύμα, μιας και κατά μήκος της υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και μπαρ. Παράλληλα μπορείτε να βρείτε και διάφορα καταλύματα τα οποία προσφέρουν την απόλυτη θέα στον Αργολικό κόλπο με τα μπαλκόνια τους μια ανάσα από τη θάλασσα. Η θάλασσα είναι ρηχή κυρίως αμμώδης με λίγα σημεία με βότσαλα ιδανική για παιδιά με ζεστά και καθαρά νερά.
Πρόσβαση: Γίνεται με τα πόδια, αν βρίσκεστε στο Τολό, ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.
Υποδομές: Είναι άρτια εξοπλισμένη. Διαθέτει καφέ, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ. Παρέχονται επίσης όλες οι ανέσεις για μοντέρνα θαλάσσια σπορ, ενώ λειτουργεί και θαλάσσια παιδική χαρά. Κατά μήκος του δρόμου μπροστά από την παραλία υπάρχουν δωρεάν χώροι στάθμευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ